Основните проетни параметри на ALIENO SANTIERO са такива които най-крещящо защитават прилагателното „извънземни“: мощност – 5 521 к.с. и максимална скорост – 585 км/ч.

ПЪЛЕН ВИДЕО РЕПОРТАЖ! СЕНЗАЦИЯТА НА СЕЗОНА!Хипер автомобил без аналог в света изработен в с. Туховища! ПЪЛНО ВИДЕО

Световната премиера на прототипа на автомобила ALIENO SENTIERO, made in Bulgaria, създаден в модерната фабрика в сатовчанското село Туховища, презентираха в съседното село Слащен, родно село на създателят на хиперколата, инж. Ахмед Мерчев.  Идеята на инж. Мерчв се родила когато решил да осъществи мечтата си да купи хиперсъстезателен автомобил но не открил такъв който с параметрите си да отговаря на неговите критерии.

За това, решил сам да създаде автомобилът на мечтите си но не с двигател с вътрешно горене а с електрическо задвижване. Началото на проекта си инженерът поставил през 2015 г. Закупил сградата на изоставена гранична застава в с. Туховища. Запазва привидно „окаяният“ й външен вид но вътре я превръща във фабрика с високотехнолиогично оборудване.  За скептиците звучи наивно но не и за талантливият изобретател. Вчера, за първи път, създателят на хиперавтомобилът и неговият екип, презентираха прототипът на колата в Слащен. Нарекли автомобилът „Алиено“, което означава извън земен. И наистина, с дизайнът си, колата прилича на превозно средство дошло тук от друга планета. Въпреки няколко часовото закъснение, любителите на хиперсъстезателните автомобили търпеливо изчака за да се насладят на „извънземият“ автомобил. И наистина, основните проетни параметри на ALIENO SANTIERO са такива които най-крещящо защитават прилагателното „извънземни“: мощност – 5 521 к.с. и максимална скорост – 585 км/ч.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search