Според запознати, самоубилото се момче е било в депресия, и това не е бил първият му опит за самоубийство.

ТРАГЕДИЯ! Истината за смъртта на обесения студент в Благоевград ще се крие винаги из коридарите и аулите на АУБ?!

„С дълбока тъга съобщаваме, че Американският университет в България ще отбележи ден на траур в понеделник, 14 октомври, в памет на нашия студент, който ни напусна неочаквано тази нощ. В знак на уважение и солидарност с близките на студента, ще бъде отслужена и панахида, Служителите в АУБ са в постоянен контакт със семейството и приятелите на студента, за да им окажат необходимата подкрепа в този изключително труден момент. За цялата общност са организирани отворени сесии за подкрепа с психолог, преподаватели и тренирани състуденти“, съобщиха от учебното заведение, още в петък, 11.10 когато стана ясно, че студент от Американският университет в България (АУБ) беше открит мъртъв край река Бистрица в Благоевград.

Според студенти, момчето е напуснал общежитието още вечерта и не се е връщал. Намерен е чак на сутринта около 8:15 часа от случаен минувач, обесен на място известно като „Ореха“, мястото където се хвърлял кръста на Йордановден. До дървото имало оставено предсмъртно писмо, написано на английски. Това довело, до първоначална заблуда на разследващите, че момчето е чужденец. По късно, когато самоличността му се установява, става ясно, че младото момче било от София на 19 години.

Още при първоначалния оглед на тялото, разследващите информираха, че не са открити никакви следи от насилие.  Но все  още тече работата по изясняване на причините довели до тази трагична смърт, коментарите за която са разнообразни.

Според запознати, самоубилото се момче е било в депресия, и това не е бил първият му опит за самоубийство. „Може причината да се крие в това че иска да учи но родителите му нямат възможност, да му плащат обучението. Децата искат да учат, но защо таксите са толкова големи за нашите студенти“, гласи друг коментар. Още по шокиращ е коментара „Методи има пряка връзка с Американския университет, рекламира го, пропаганди прави, кючеци играе на височайшите люде“.

Каква е истината, и дали има пряка връзка с момчето  някой от посочените коментари, не е известно, известно е само, че още един млад човек, вече не е сред нас.

Припомняме, че подобни случаи в Благоевград, за съжаление не са рядкост а тенденция. Най- шокиращите и до сега обаче, си остават двете самоубийства, които се случиха преди години в квартал „Еленово“.

Тогава, жителите на благоевградския квартал „Еленово“ бяха потресени от двете самоубийства, станали само в рамките на  седмица в квартала. Тогава по един и същ начин се самоубиха бившият пожарникар Ив. Бешев и 26 -годишната касиерка във фирма „Бодрост“ Елена Самоковлийска.

Зла прокоба ли тегне над Благоевград, или просто ние хората  забравихме да виждаме, кога хората които обичаме,  имат най- голяма нужда от подкрепа и разбиране?!

Кога думата  „добре съм“, означава  нейната противоположност?!

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (1 vote)
Rating1
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search