Лети щурецо! Поклон пред светлата ти памет! Съболезнования на близките и семейството на големият музикант Кирил Маричков! Бог да го прости!  Светло да му е!

Един щурец вече пее от небето: Загубихме легендата Кирил Маричков

Българският певец, музикант и композитор Кирил Маричков е починал снощи, броени дни преди да стане на 80 години и да отбележи рожденият си ден с концерт. Това е станало при инцидент във врачанското село Селановци.

Заедно със супер групата „Фондацията“ Кирил Маричков е участвал в подготовка за концерт по повод събор в селото. При качване на сцената за проверка на звука, се е спънал, паднал е от около един метър височина и е получил тежка черепно мозъчна травма. Починал е в линейката на път за болницата.

На площада, където е  сцената, е било пълно с хора, които с нетърпение са очаквали да започне концерта. След инцидента хората започнали веднага да се опитват да му помогнат. Извикан е бил екип на Спешния център в Оряхово, който пристига за 7 минути. Лекарите започват незабавна реанимация, но за съжаление, между Селановци и Оряхово той губи битката за живота си.  Все още няма официална позиция по случая. Но първоначалният оглед на разследващите сочи версията за нещастен случай.

Днес китаристът на „Фондацията“ Иван Лечев в интервю, направи и шокиращи разкрития за инцидента, при който почина Кирил Маричков.

„Загубихме голям човек. Свързан съм с него от малък. През годините съм научил толкова много неща. Просто падна от сцената. Всички си мислехме, че той получи нещо. Той не прояви нищо за самосъхранение. Не съм спрял цяла нощ да мисля какво можехме да направим. Той падна на лицето си от сцената, с целия си ръст. Никой не може да уживее при такъв инцидент“, каза Иван Лечев в ефира на bTV.

„Преди концерта говореше с Дони. После всички казаха, че се е спънал в някакви калъпи на мои инструменти. Минал е през цялата сцена преди да падне. Аз го видях вече паднал“, разкри музикантът от „Фондацията“.

„Той няколко пъти имаше инциденти през тази година. Той си искаше да е на сцената. Това бе неговият живот.“- добави още китаристът.

И за съжаление, именно  сцената слага край на неговия житейски път. Неговото творчество обаче,  ще остане завинаги.

Лети щурецо! Поклон пред светлата ти памет!

Съболезнования на близките и семейството на големият музикант Кирил Маричков!

Бог да го прости!  Светло да му е!

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search