Разлог отбелязва днес 112 години от Освобождението на града

Разлог отбелязва днес 112 години от Освобождението на града. Празникът започва в храм „Свето Благовещение“, а от 17:30 часа на площад „Преображение“ ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Васил Левски. След церемонията ще има концерт-спектакъл на ансамбъл „Българе“, а програмата ще завърши с празнична заря, съобщиха от общинския пресцентър.

Редица събития през изминалите дни бяха посветени на празника на града, сред които концерти и изложби. Осмите класове от Средно училище „Братя Петър и Иван Каназиреви“ отбелязаха празника с инициативата „Осинови паметник“, с цел да превърнат поклонението и полагането на цветя на паметници в града в традиция.

В събота, 12 октомври, с церемония ще бъде открита мраморна скулптура на Света Богородица с Младенеца, изработена от Асен Ботев. Откриването на шестметровата фигура е от 13:00 часа. На 13 октомври в храм „Свето Благовещение“ ще бъде отслужена литургия, след което ще започне концерт на Свищовски хор „Янко Мустаков“. До 20 октомври предстои киноложка изложба, шампионат на тежковозни коне и силов трибой с благотворителна кауза.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search