Заличиха от списъците кандидат-депутат от Кюстендил

Броят на кандидатите за народни представители от област Кюстендил намаля с един. Решението е на Районната избирателна комисия, в която е подадено заявление от страна на Михаил Попов, включен в кандидат-депутатска листа на една от коалициите от партии, участващи в парламентарните избори на 27 октомври.

Заличеният кандидат е бил поставен под №3 в листата. РИК – Кюстендил е извършила служебна проверка относно сочените от заявителя обстоятелства.

„След като взе предвид, че заявителят Михаил Попов действително е регистриран като кандидат за народен представител и лично изразява желанието си да не участва като кандидат за народен представител в предстоящите на 27 октомври 2024 г. избори, то така подаденото заявление следва да бъде уважено и регистрацията на кандидата за народен представител, да бъде заличена по негово изрично волеизявление“, се казва в решението на РИК – Кюстендил.

При изписване на имената и номерата в кандидатските листи върху информационното табло пред изборното помещение и в кабината за гласуване срещу номера и на мястото на името на отказалия се кандидат да се впише „заличен“.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search