НЯМА ПРОШКА: Тримата апаши обрали митничарската къща в село Кулата остават в ареста

Районен съд Петрич определи мерки задържане под стража на тримата апаши обрали митничарската къща в село Кулата.

Под ръководството на Районната прокуратура – Благоевград, Териториалното отделение – Петрич, се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършена кражба.

Установено е, че на 04.10.2024 г. от къщата на митническия служител Георги Солонков в с. Кулата, община Петрич, били отнети парична сума в размер на 3000 лева, различни по вид накити от бял и жълт метал, както и една монета от жълт метал. Престъпното деяние е извършено чрез разбиване на заключващия механизъм на врата.
Въз основа на събрани доказателства в качеството на обвиняеми са привлечени три лица – Красимир Златинов от гр. Сандански, Румен Пехливанов от с. Капатово, община Петрич, и Красимир Хиджев от с. Кулата.

Обвиняемият К.Хиджев превозил с лек автомобил съучастниците си К.Златинов и Р.Пехливанов до къщата на ул. „Антон Попов“ в с. Кулата и останал до заведение, откъдето наблюдавал района на местопрестъплението и подстъпите към него. Целта му била своевременно да ги предупреди в случай на появата на случайни хора, собствениците на имота или полицейски служители, като те да могат бързо и незабелязано да се отдалечат. Обвиняемите Р.Пехливанов и К.Златинов влезли в къщата и отнели чуждите движими вещи.

Според източник на Pirinsko.com, антимафиотите имали предварителна информация за подготвения удар, и така тримата са задържани на местопрестъплението при акция на МВР.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search