Годишнина от смъртта на Васко Лазаров! Да си спомним за него и да помълчим!

На 4 октомври 2023 г. в небесата се пренесе душата на обичаният българският народен певец
Васко Лазаров!

Роден е на 10 юни 1963 г. в Благоевград.  Почитателите му го помнят как с много обич и всеотдайност създаваше песни македонски. Той е един от създателите на “ Пирин фест “ – “ Пирин фолк „. Създател на много авторски песни, които достигаха до почитателите му чрез фолклорния каталог на музикалната компания “ Diapason Records “ . Творческият му път е белязан с множество признания, като едно от тях е това, че бе единствен представител на България на “ Етно Фест “ Скопие през 2010 г. Незабравими ще останат песните, родили се от съвместната му работа с македонската прима Сузана Спасовска, с която се налагат като “ Балкански Дует „. Големи успехи пожъна и в дует с Йорданка Варджийска.

Васко Лазаров завеща на почитателите си осем самостоятелни албума, като голяма част от песните са негови, авторски. Носител е на множество награди и отличия. Радваше публиката с множество концерти у нас и в чужбина.

Васко Лазаров е възпитаник на ЮЗУ “ Неофит Рилски “ Благоевград със специалност филмова и телевизионна режисура. Но съдбата му е отредила друг професионален път. Звездата в света на музиката за него изгрява с рок група “ Арсенал „, част от състава на Дом на народната армия с ръководител Александър Миразчийски. Като негов откривател се счита известния цигулар и композитор Никола Ваклинов,

Светлината да е с него на Небесната сцена!Поклон, Приятелю!
Да Помълчим . . .

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search