Утре откриват новия сезон за групов лов на дивя свиня и дребен дивеч

На 5-ти октомври, се открива груповият лов на дива свиня и ловът на местен дребен дивеч. Всяка година хиляди ловци очакват с нетърпение и вълнение този ден.

Изпълнителна агенция по горите призовава българските ловци да бъдат отговорни и бдителни! Стриктно да спазват разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и правилника за неговото приложение, правилата за безопасност по време на лов и за боравене с ловно оръжие.

За успешното провеждане на ловните излети нека недопускаме инциденти, да пазим собствения си живот, живота и здравето на колегата до нас. Нека се радваме само на положителни емоции и добра слука!

Във връзка с превенцията за ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете, ловът на територията на цялата страна ще се провежда при задължително изпълнение на мерките за биосигурност и дезинфекция. Ръководителите на лова ще инструктират участниците за повишена бдителност и предприемане на нужните действия при установяване на умрели диви свине или такива с нетипично поведение.

Припомняме, че се намираме в пожароопасен период, в който стриктно трябва да се спазват противопожарните правила за недопускане възникването на пожари в горските и ловни територии в страната, за опазване на нашите гора и природа.

Уверени сме, че българският ловец ще подходи с чувство на отговорност и разум във всяко свое действие по време на ловните излети, при спазване на закона, ловната етика и морал.

На всички ловци пожелаваме много здраве, успехи, незабравими ловни мигове и положителни емоции! Наслука!

https://www.bglov.com/

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search