Скандалът е факт! „Маркет линкс“ излезе с проучване за изборите, от което лъсна ала-бала за „земеделците“ на Доган

Според данните, ако изборите бяха днес шест партии влизат в 51-вия парламент. „Има такъв народ“ и „Величие“ остават под чертата и не прескачат бариерата от 4 процента

Скандалът е факт. Причина за него е последно социологическо проучване за електоралните нагласи, проведено от „Маркет Линкс“. Както БЛИЦ предупреди преди дни, в проучването числата ще са доста съмнителни. Така и става защото явно от агенцията все пак са успели да нагласят данните от „изследването“ в полза на удобните им формации.

Резултатите от допитването бяха оповестени в ефира на bTV. Национално проучване е проведено сред 1011 лица над 18 г. в страната в периода 25 септември – 1 октомври 2024 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Според данните, ако изборите бяха днес шест партии влизат в 51-вия парламент. „Има такъв народ“ и „Величие“ остават под чертата и не прескачат бариерата от 4 процента.

Ето кои партии биха влезли в новия парламент и каква е подкрепата за тях:

ГЕРБ-СДС – 23,1%

„Продължаваме промяната-Демократична България“ – 14,1%

„Възраждане“ – 13,3%

„Алианс за права и свободи“ – 8,4%

„ДПС – Ново начало“ – 6,4%

„БСП – Обединена левица“ – 5,4%

Според проучването „Има такъв народ“ и „Величие“ не прескачат 4-процентовата бариера, но това може да се промени.

По думите на социолога Добромир Живков около 20-25% от българите взимат решение за кого да гласуват в последната седмица преди избори, а около 18-20% устойчиво решават в последните два дни.

„Такъв тип политически формации с по-националистически характер, каквато е и „Възраждане“ успяват да мобилизират в последните дни преди вота част от тези колебаещи се български граждани, които отиват и решават в последния момент. Всички партии, които са около границата от 4% имат реален шанс да влязат, но и да останат под чертата“, каза Живков.

Електорална мобилизация

37% от анкетираните казват, че ще гласуват на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, докато 23% са по-скоро склонни да го направят. 17% не знаят, а 7% отговарят – „по-скоро не“. 16% категорично казват, че няма да гласуват.

По думите на социолога ГЕРБ-СДС трудно ще постигнат по-висока подкрепа от тази на изборите на 9 юни. Очаква се резултатът им да бъде сходен или дори малко по-нисък.

Издайническо, че резултатите са манипулирани са цифрите за „земеделците“ на Доган. Яно ала-балата е проработила. Проучването показва, че „Алианс за права и свободи“ води пред „ДПС-Ново начало“.

СУПЕР СКАНДАЛ! „Маркет линкс“ готви фалшиво проучване в полза на земеделците на Доган!

Припомняме, че още преди 2 седмици предупредихме, че от агенцията са се насочили към Доган и момчето му за всичко Илхан Кючук и за да изпълнят волята им, се опитат да пробутат на българския народ проучване, което ще даде висок резултат на „земеделците“ на Доган.

Това не е новост за тях, тъй като преди последните избори, те даваха нисък резултат на ДПС, но партията постигна рекорден резултат благодарение на лидерските качества на Делян Пеевски.

В същото време от „Маркет линкс“ изкуствено завишаваха и прогнозния резултат на „Промяната“ на миналия вот, която след вота спука гуми и остана на четвърто място.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search