Благоевградската акриса Константина Георгиева пред Топ Преса: Мечтая за хубави, всъщност… за всякакви и много роли!

Красива актриса от благоевградския театър е избрана за главна роля в нов български филм. Константина Георгиева ще партнира на сина на Микеле Плачидо – Брено, в продукцията на режисьора Джеки Стоев.

25-годишната Константина е преборила конкуренцията за ролята след тежък кастинг срещу известни и доказали се наши актриси за главната роля и ще влезе в образа на българката, която краде сърцето на италианеца, разкрива за пръв път корежисьорът на лентата Никола Бошнаков.
Въодушевен, щастлив и в творчески порив 83-годишният Джеки Стоев, който е носител над повече от 50 национални и международни награди за своите десетки игрални, документални и научнопопулярни ленти, с охота разказва, че жанрът на филма е комедия, а действието се развива през 1953 г. у нас по време на Студената война.
В София пристига млад италиански комунист, който идва за обмяна на опит, но вместо да овладее идеалистическите леви доктрини в балканската страна, той среща любовта. Главната роля е поверена на сина на италианския актьор Микеле Плачидо – Брено. Натъква се на сложни комични ситуации обаче и преживява истинско идеологическо разочарование у нас. Затова той решава да напусне България, но иска да вземе и своята любима със себе си в Италия. Мисията обаче, която младият италианец си поставя – да измъкне от комунистическа България към капиталистическа Италия своята любима, се оказва изключително сложна и невъзможна. За постигането й влюбеният и упорит като магаре италианец прави нечувани дела, почти чудеса и все пак успява да отведе любимата си българка отвъд Желязната завеса.
32-годишната филмова звезда Брено, любимец на публиката в родината си и най-желаният ерген, ще дойде в София на 3 или 4 октомври, когато започват снимките с него.
„Работното заглавие на лентата първоначално бе „Аве Мария“, но по настояване на италианските ни партньори го сменихме на „Аврора“ и мисля, че е по-добре“, издава Никола Бошнаков.
„Сценарият на филма е по истинска история, един мой приятел ми я разказа“, споделя големият Джеки Стоев.

Константина Георгиева, която е родена на 5 февруари 1999 г., завършва актьорство за драматичен театър в класа на проф. Здравко Митков в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2022 г.
Част е от трупата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград след като печели кастинг за попълване на щатната актьорска трупа.
Дебютът й на професионална сцена е в спектакъла „Винсент в Брикстън“ от Никълъс Райт, режисьор – Владлен Александров. Тя е избрана за ролята на Анна, след като се явява на кастинг измежду 105 жени.
„Човек трябва да е абсолютно всеотдаен, ако иска да се занимава с театър! Смятам, че киното носи различни емоции от театъра“, споделя младата актриса в свое интервю.

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search