Общинските съветници в Хаджидимово гласуваха продажбата на част от обитателите на зоокъта

Община Хаджидимово обяви за продан елените лопатари и кошутите от общинския зоокът. Цената е 1000 лв. на кошута и 700 лв. на възрастен елен. В предложението на хаджидимовския кмет Людмил Терзиев и гласуваното вчера от Общинския съвет решение не е посочена точната бройка на четириногите, които си търсят нови собственици, но явно грациозните животни са доста, защото се предлага промоция при елените – при 15 и повече купени бройки цената е 300 лв. на брой.

Причината за нетрадиционната продажба на движимата общинска собственост е драстично нарасналата популация на елените и кошутите през последните години, поради което животните вече не разполагат с достатъчно квадратура, макар че паркът им е повече от 30 дка.

Зоокътът в Хаджидимово е уникален по своята същност, защото животните не живеят в клетки, а на свобода, хората могат спокойно да се разхождат между тях и да ги галят. В огромния двор съжителстват заедно сърни, елени, кози, пауни, лебеди, зайци, понита, лами…

Зоокътът в Хаджидимово стартира през 2007 г. с 2 сърнички, купени от недалечното село Ново Лески, после се появяват няколко муфлона и в момента животните са стотици.

През последните години в хаджидимовския зоокът бяха направени и някои атракциони за посетителите, които също влязоха в дневния ред на вчерашната сесия. Съветниците приеха изменение в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, като сложиха такса от 5 лв. за 5 минути возене в лодка.До момента лодките се ползваха безплатно. Мотивът за новия налог е, че животните в парка се изхранват главно от таксите, които се събират при посещението на зоокъта, а храната непрекъснато поскъпва. /Struma.bg

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search