Дупничани алармират: Част от автобусите до Благоевград и Рилския манастир не пътуват, засегнати са и пътниците от селата Стоб и Пороминово

Пътникопотокът е слаб, превозвачът не може да си покрие разходите по линията заради 2-3-ма души, работим по въпроса, заявиха от общината

Дупничани, пътуващи по линиите Дупница-Благоевград и Дупница-Рилски манастир, алармират разтревожено:

„Част от автобусите по двете дестинации не пътуват по график. Не сме уведомени дали курсовете са премахнати, или проблемът е временен”.

Притеснението е основателно, тъй като автобусът за Рилския манастир, който е спрян, минава по заобиколен път и извозва пътници от селата Стоб и Пороминово.

Репортер на „Струма“ се свърза с отдел „Транспорт“ в общината, откъдето могат да търсят отговорност за неизпълнени курсове по дадена линия и да спират транспорта за дадено населено място, с въпроса каква е причината автобусите на дупнишки фирми да не изпълняват курсовете си по линиите за Благоевград и Рилския манастир. Ето и отговора им:

„От понеделник автобусите за Благоевград ще пътуват. В момента решаваме проблема с транспорта до Рилския манастир. Пътникопотокът е слаб по тази дестинация и курсовете са нерентабилни. Има моменти, когато в автобусите пътуват по двама-трима души, не си заслужава голям автобус да пътува на повече от 50 км за трима пътници, защото не може да си покрие разходите. Работим по проблема, в най-скоро време се надяваме да го разрешим“, заявиха от общината.

От община Рила пътуват автобуси в посока Рила-Дупница и обратно, които могат да събират пътникопотока за момента, съобщиха от администрацията.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене