Разлог с голям удар за ЮНЕСКО! Прави нещо уникално

Разлог е готов да посрещне с кукери гостите от близо 200 държави, които ще дойдат догодина у нас по време на българското домакинство на 47-ата сесия на Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО. Това съобщи кметът на града Красимир Герчев по време на форума Бранд България – Чудесата в ЮНЕСКО”, организиран от Общество „Културно наследство”, българския представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство на Стария континент – Европа Ностра. Конференцията се проведе с медийното партньорство на „Стандарт” и националната кампания „Чудесата на България”.

Освен материалното наследство трябва да покажем и нематериалното, каза Герчев. Той припомни, че Разлог е носител на приза „Пазител на традициите”. При нас са Добърските баби, както и много други уникални традиции, посочи кметът. И заяви: „Това може да бъде представено на сесията на ЮНЕСКО”.

В нашия край на няма и 100 км разстояние има огромни богатства. Ние, кметовете благородно си завиждаме, но се подкрепяме и работим заедно. Аз се раздам за всичко което се открива в другите общини. Защото туристическият продукт не може да се затвори в една община, той трябва да е регионален, категоричен бе Красимир Герчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене