Продължава модернизирането на МБАЛ в Гоце Делчев

.

До средата на октомври в него ще заработи ядрено – магнитен резонанс

Основните задачи, залегнали в бизнес плана на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД –  Гоце Делчев, за 2024 година са: обезпечаване на болничното заведение с медицински персонал, запазване на икономическата стабилност на дружеството и неговото развитие, разнообразяване на предлаганите дейности, обновяване и модернизиране на материално – техническата база.

В икономическите разчети на дружеството е предвидено през годината приходите да бъдат увеличени с минимум 10 процента. Ръстът ще дойде от разрастване на медицинските дейности, както и от увеличените цени на клиничните пътеки и клиничните процедури. /Съответните договори с РЗОК са сключени./ Ще нарасне не само количеството, на и качеството на предлаганите услуги.

В сравнение с 2023 година разходите за работна заплата ще нараснат с 1 милион лева.

Друго голямо перо по отношение на разходите е закупуването на ядрено – магнитен резонанс. Фирмата изпълнител дава уверение, че той ще бъде монтиран и ще започне експлоатацията му до средата на месец октомври.

Медицинското оборудване в това лечебно заведение непрекъснато се осъвременява, което е от съществено значение за добрите финансови резултати. Така се подобряват условията за работа на медиците и се повишава качеството на здравните услуги. Например подменена е физически и морално остарялата техника за гастроскопия в Хирургичното отделение.

Заделени са средства и за изграждане на физиотерапевтичен център в сградата на болницата, както и на паркинг в нейния двор. Посрещат се и разходите за ремонтни дейности като подмяна на покрива на западния корпус на Детско отделение, на санитарните помещения в някои отделения.

„Задачата ни е да осигурим добра медицинска практика като в столични и други по-големи болници“, заяви на днешната сесия на Общинския съвет в Гоце Делчев управителят на болницата д-р Петър Филибев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене