Борисов готви студено отмъщение за РСМ и разкри коварния им ход

От нас се иска търпение, всички институции реагираха. Не трябва да изглеждаме агресивни, съветва лидерът на ГЕРБ

Ще се опитам да убедя колегите във външната комисия да не действаме емоционално, а хладно и разумно. Нашите партньори в Европа ни чуват. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента. 

Изявлението му идва след новината, че Северна Македония и Албания вече няма да вървят в пакет по преговорите за членство в ЕС.


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„От нас се иска търпение, всички институции реагираха. Не трябва да изглеждаме агресивни. Тактиката на нашите колеги в Северна Македония е ние да бъдем виновни. Ние имаме Договор за добросъседство и никой не може да мръдне от него. България с нищо не наруши добрия тон, казахме само „оставка“, което е нормално“, допълни той.

„Всичко, което сме направили в ЕНП, ЕК, ЕП – много добре сме чути. Така действат европейските институции, те не заплашват, не обиждат. Албания прие българското малцинство, а колегите в Македония трябва да понесат каквото са си сътворили“ , каза още Борисов.

„Отмъщението е най-хубаво, когато е хладно и студено“, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ оцени и работата на 50-ото Народно събрание.

„Сигурно сме свършили и нещо добро. Сега това, което се случва вътре, е крайно неприятно. За да си вдигнат 1-2 процента на изборите, вътре се коментират теми, които нямат никакво значение. Много важни са двете точки в енергетиката (извънредно вкараните в дневния ред – бел, ред.).

Нашите колеги от ПП-ДБ казват, че можем да загубим едни пари. В енергетиката пътната карта е 2 млрд. Подписах се пред българските миньори и в този план нито ще се съкращават, нито ще се затварят мините, нито ще се затварят централи. Особено при войната в Украйна дефицитът на ток може да стане огромен и тези мощности ще са важни дори и за Европа“, обясни лидерът на ГЕРБ.

На предположенията, че ГЕРБ ще предложат Росен Желязков или Рая Назарян за премиер след изборите, той бе категоричен: „Да се държим сериозно. Ако знаем кой кого ще предложи, кой ще е първи и втори, защо отиваме на избори? Какво ще предложим, ще зависи от резултатите от изборите, което никой не знае“.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене