ЗАПОВЯДАЙТЕ НА КИНО В БАНСКО

На 30 септември, от 18:00 часа, в „Туристически информационен център – Банско“, започва програмата по случай Деня на Банско с прожекция на два забележителни филма. Зрителите ще имат възможност да се насладят на документалните филми ,,Моторни песни“ и многократно награждавания ,,Вапцаров. Пет разказа за един разстрел“ от Българска национална филмотека(БНФ), със съдействието на Община Банско.

Прожекции от българска национална филмотека се осъществяват за трета поредна година в Банско, радвайки местната публика и гостите на града. Мнението на българската филмова критика е, че филмът на Костадин Бонев е един от уроците, изтръгнат от страданието и провалите на нацията, за да я възпитава в благородство и цивилизованост.

Акцентът пада върху Вапцаров, защото той е любимият син на Банско. С тази прожекция неформално се отбелязват и 10 години от създаването на филма ,,Вапцаров. Пет разказа за един разстрел“. По този начин публиката ще стане свидетел на развитието и промяната на Банско само в рамките на последното десетилетие.
Заповядайте!
Вход свободен!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене