Цвета Рангелова -Тихо, без много шум и без съществени резултати, но винаги на подходящото място и в подходящия момент с правилните хора.

Тихо, без много шум и без съществени резултати, но винаги на подходящото място и в подходящия момент с правилните хора.

Така в България се прави успешна политическа кариера.

Цвета Рангелова е адвокат и политик от партия „Възраждане“. Юрист по образование, народен представител в 48-ото и в 49-ото Народно събрание. Родена е във Видин, където завършва средното си образование. През 2000 г. завършва право и придобива магистърска степен в Юридическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград, става известно от биографията й, публикувана на сайта на парламента.

Рангелова бе кандидат за конституционен съдя, зам.-председател на 49-ото НС.

Цвета Рангелова бе и един от многото мераклии за кметския пост в Благоевград, но резултатите й не стигнаха да се класира. Тя бе и общински съветник от „Глас народен“ преди време.

В последно време обаче името й се „върти“ от скандал в скандал. В медийното пространство се появи видео, което повдига доста въпроси. Един от тях е поискала ли е Цвета Рангелова рушвет в размер на 300 хил. лева от брата на Павел Стоименов, за да му издаде разрешително за СИК на местните избори?

„Цвета Рангелова е написала в телефона си своето щение от 300К и го е показала на брат ми”, разказва предприемачът! Самият Павел Стоименов (в свое видео) споделя с подробности и в детайли за корупционната практика на бившата кандидатка за кмет на Благоевград и настоящ депутат Цвета Рангелова. Във видеото си Стоименов твърди, че Рангелова работила усърдно за ГЕРБ на миналите избори и дори заявява, че има преки доказателства, как нейни хора късали плакатите на тяхната коалиция Център и лепели такива на ГЕРБ. Според крупния земеделец от Симитли, нямало спор, че Възраждане били проекция на ГЕРБ и Рангелова била едно от тези доказателства.

Името на благоевградската депутатка лъсна преди дни и в друг скандал – в публичното пространство се появиха информации, че видинчанката с благоевградско местожителство „набутала“ дъщеря си в Езиковата гимназия, като е използвала служебното си положение, за да я запише, без да има необходимия бал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене