Изложение „Вкусове от Пирин и Родопите – ела и опитай“ се проведе в Гоце Делчев

Поредното изложение на продукти и производства на местни ферми „Вкусове от Пирин и Родопите – ела и опитай“, се организира вчера от Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хджидимово“ в партньорство със Сдружение „Местна инициативна група – Високи Западни Родопи – Борино – Доспат – Сърница“. В денят на празникът, 116 години от Обявяването на независимостта на България, десетки фирми-производители представиха своите продукции на вниманието на гражданите и заинтересувани търговци.

Присъстващите на изложението имаха възможност да разгледат и да дегустират храни, произведени от местни фирми с продукти от местни производители на териториите на общините-участнички. На вниманието на посетителите, своята продукция представиха изкусни пекари и хлебари, пчелари с екологични пчелни продукти – мед, прополис и пчелен прашец, производители на невероятни сладка от горски плодове, козметични средства с лавандула. Направи впечатление участието на изложението на множеството фирми-производителки на млечни продукти от района. Посетителите на изложението имаха възможност не само да разгледат но и да дегустират и да си закупят съответните продукти.

Невероятни сирена от цялата гама на вкусове и твърдост, с подправки и билки които не само, че не отстъпват, но в много случаи дори превъзхождат вносните! „Не мога да разбера, след като имаме такъв потенциал да произвеждаме невероятно вкусни млечни продукти, защо нашата държава не подкрепя достатъчно местните фермери а позволиха масов внос на млечни боклуци с не традиционен за българина вкус?!“, възмутено коментира възрастна неврокопчанка. На изложението, майстор-готвач демонстрира как се приготвя популярният местен специалитет „неврокопско вретено“ приготвен с местни продукти. Събитието, в прекрасният парк на Гоце Делчев завърши с музикална програма с участието на обичани местни изпълнители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене