Ангел Джамбазки: Турция, такава, каквато е сега, а именно султанат, не може да бъде членка на ЕС и разговорите за това трябва да бъдат възможно най-скоро окончателно прекратени.

❌Турция, такава, каквато е сега, а именно султанат, не може да бъде членка на ЕС и разговорите за това трябва да бъдат възможно най-скоро окончателно прекратени. Тази държава не е стратегически партньор на ЕС, както си мислят управляващите в Брюксел, а враг на нашата цивилизация. Затова в Комисията по петициите по повод Доклада за Турция днес изразих недоумението си от това кога моите колеги в ЕП най-после ще си отворят очите за поведението на Ердоган.
⁉️ Чудя се кога най-сетне те ще разберат и ще видят какво прави Ердоган в Турция. Кога ще видят затворите, пълни с журналисти и с децата на журналистите? Кога ще видят нашествията, нахлуванията, провокациите в Средиземноморието, срещу Кипър, в Египет, в Либия, в Нагорни Карабах, войната срещу Армения?! Ами нарушаването на правата на човека, нарушаването на свободата на медиите в Турция? Най-силно се питам кога колегите ще разберат, че този човек им се подиграва в очите!
❗Според уважаемия г-н Комисар ни трябва стратегическо партньорство с Турция. А според мен Ердоган се присмива в неговите очи и в очите на целия ЕС. Той го показа преди дни, когато демонстрира какъв некавалер е г-н Шарл Мишел и изпрати Председателя на Комисията, г-жа Фон дер Лайен, на диванчето във фоайето.
‼️Това не е стратегическо партньорство! Това е един диктатор, който прави каквото си иска и унижава и Европейския съюз, и Европейския парламент, и всяка институция извън своя султанат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене