Одобриха 1,3 млн. лв. за разходи на община Гоце Делчев за 2015 г.

main_b
1 337 950 лева е размерът на план-сметката за 2015 година за разходите по дейностите за опазване на околната среда в община Гоце Делчев. Тя беше одобрена от общинските съветници на последната за тази година сесия.
В нея са включени приходи от трансферите за ползването на депото за битови отпадъци от общините Хаджидимово и Гърмен, които се трансферират съответно в Регионалната инспекция по околна среда в Благоевград, поясни  финансовият директор на Община Гоце Делчев Йорданка Ендрева.
Заради постъпили оплаквания от селата в общината за нередовно сметоизвозване и липса на достатъчно съдове, съветниците поискаха да им бъде дадена възможност лично да се запознаят с договорите на фирмите, които извършват сметоизването на територията на община Гоце Делчев, както и правилата за финансовия ресурс, който постъпва от въпросните две общини.
Само община Сатовча не ползва депото за битови отпадъци в Гоце Делчев. Тя има договор с община Доспат, чието депо е на по-малко разстояние от гоцеделчевското и по този начин  пести пари от транспортни разходи.
На последната си сесия общинските съветници от Гоце Делчев одобриха и направените вътрешни компенсирани промени на разходите по обектите на утвърдения Поименен списък по капитално строителство за придобиване на ДМА и основен ремонт на община Гоце Делчев за 2014 г.
Местните парламентаристи одобриха направените увеличения на капиталови разходи за строителство и ремонтни дейности в ОДЗ „Пролет“-Мусомища, ОДЗ „Калинка“-Гоце Делчев, за довършителните дейности по изграждането на платформата за деца с увреждане в училището в с. Лъжница, както и за приключване на ремонтните дейности в с. Долно Борово.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене