Концертът на народната певица от Гоце Делчев - Николина Чакърдъкова, и на Неврокопският танцов ансамбъл ще започне в 19:30 часа. На сцената след тях ще се изяви Оркестър "Якорудски извори" и певецът Мехмед Еланчев.

Николина Чакърдъкова ще весели народа на 60-я юбилей на град Якоруда

Вълнуващи събития очакват жителите и гостите на Якоруда по повод 60-годишнината от обявяването на населеното място за град. Това става на 9 септември 1964 година.

Под патронажа на кмета на общината Мехмед Вакльов надпреварата „Триатлон Якоруда 2024“ ще се състои не на обявената първоначално дата 11 септември, а на 12 септември /четвъртък/. Промяната се налага заради лошите метеоролигични условия утре.

Началото за участниците – момчета и момичета от 12 до 15 години, ще бъде дадено на градския стадион в 09:30 часа. Там ще е състезанието на 400 метра тичане, след това предстои 4 километра колоездене от игрището до плажа в града, а последната дисциплина за спортистите ще е 4 по 12 метра плуване в басейна.

Община Якоруда е осигурила награди и купи за най-добрите. Победителят ще получи ваучер на стойност от 400 лева от спортен магазин „Sport Depot“. Второто място ще донесе на този, който го спечели, 200 лева ваучер, а за третото място ваучерът е на стойност 100 лева.

За всички състезатели по трасето е осигурено медицинско наблюдение, напитки, охрана и ескорт от служители на Полицейски участък – Якоруда, всеки участник ще получи застрахователна полица „Злополука“. Награждаването ще е на плажа, след като всички младежи финишират.

Среща с писателката Мария Лалева ще се проведе в 18:00 часа в залата на Народно читалище „Светлина – 1907“, на нея тя ще представи своите романи „Живот в скалите“ и „Пасиансът на архангелите“. В петък и събота всички ще могат да разгледат интересна фотодокументална изложба, както и изложба с картини на якорудския художник Фейзула Црънков.

Кулчминацията на честването ще е в събота, 14 септември, а началото ще е в 12:00 часа с тържествено шествия от жп гарата до градския площад. То ще се предвожда от представителен младежки духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев“ – град Велинград. Празничната програма, изпъстрена с красиви музикални изпълнения, ще стартира в 12:30 часа и ще продължи през целия ден.

Концертът на народната певица от Гоце Делчев – Николина Чакърдъкова, и на Неврокопският танцов ансамбъл ще започне в 19:30 часа. На сцената след тях ще се изяви Оркестър „Якорудски извори“ и певецът Мехмед Еланчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене