Гърци атакуват Пиринско за покупки

1269627961.blagoevgrad

Търговци в Пиринския край отчитат наплив от гръцки туристи по коледните и новогодишните празници. Те се радват на добри обороти благодарение на клиенти от южната ни съседка, съобщаваstandartnews.com. Този месец все повече гърци от пограничните селища пазаруват евтино в магазините в региона.

Най-много са в Петрич, Сандански и Гоце Делчев. Доста от собствениците на обекти в тези градове признават, че разчитат на елините, за да вържат двата края и да припечелят нещо. Жители на Северна Гърция пътуват по 3-4 души в един автомобил, за да им излезе доста по-тънко и разходът за гориво. „Ние имаме късмет, че сме съвсем близо до границата с България. Не само се възползваме от евтините ви храни, но и се обличаме с дрехи от вашите бутици. Блузките тук са по 3-4 евро, а при нас са от 10 евро нагоре“, обясняват гърците. Те купуват и много сувенири за Коледа и Нова година, тъй като им излизат много по-евтино в страната ни. Все по-често пристигат десетки автобуси, повечето пълни с гръцки пенсионери. Възрастните хора си организират екскурзии за един ден. А целта на пътуването им е да обиколят магазини и бутици, за да пазаруват евтини стоки за коледните празници.

„По-голямата част от оборота ми се прави от клиенти от Гърция. По традиция те харчат доста пари за коледни и новогодишни подаръци за своите близки и роднини. Декември е най-силният ни месец заради техните покупки“, признава собственик на бутик за дрехи в центъра на Гоце Делчев.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене