Напоследък интересът за закупуване на имоти тук е засилен предвид фактът, че в такива села може да се намери имот на цени от 2000 - 3000 евро

ВИДЕО! НОВА ИСТЕРИЯ! Нашенци полудяха по изоставени села в гръцко!

Диплохори е на 59 км от Драма, на 35 км от Неврокопи и на 6 км от Потамос Една от сградите, които устояват на времето и напомнят, че там е имало живот, е основното училище. Селището е отделено от окръг Zirn’vos на префектура Драма и принадлежи към окръг Драма на префектура Драма- При преброяването от 1940 г. селото има 160 жители (84 мъже и 76 жени) При преброяването от 1961 г. селището има 50 жители, а през 1971 г. селището има 22 жители. Днес почти няма никой, но тенденцията е това да се промени.  В известен смисъл то може да се определи като „българско“ защото родовете произлезли тук са с бъ лгарско потекло. Напоследък интересът за закупуване на имоти тук е засилен предвид фактът, че в такива села може да се намери имот на цени от 2000 – 3000 евро и това не е майтап, показва проверка на Топ Преса. Вече има няколко сключени сделки от предимно възрастни но заможни хора от страната ни, казват ни местните. Подробности можете да видите във видеото ни! 

Дъблен се намира на югозападните склонове на Родопите и попада в историко-географската област Чеч. Условията на вилен туризъм са идеални. 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене