Петро Добрев :Казаното от Илхан Кючюк е тежък удар върху България като правова държава.

Казаното от Илхан Кючюк е тежък удар върху България като правова държава. Практически думите му са признание, че ДПС е политическо ЕООД, което е използвало властовия инструментариум на държавата, за да наложи своя собствена „юрисдикция“.

Всички сме наясно, че представителите на ДПС-Доган са в трудно положение. Но именно в сложни ситуации може да се разбере капацитета на една партия.

В интервю пред тв медия Илхан Кючюк поставя под въпрос членството на Делян Пеевски в ДПС и го определя като продукт на една фалшификация. Възможно е да е прав. Но ако е прав, то тогава ДПС съществува извън закона за политическите партии.

Ако е прав, то това е още едно доказателство, че почетният председател на ДПС стои над закона, тъй като той инсталира своя политически феномен за председател на ДПС. Казаното от Илхан Кючюк е тежък удар върху България като правова държава. Практически думите му са признание, че ДПС е политическо ЕООД, което е използвало властовия инструментариум на държавата, за да наложи своя собствена „юрисдикция“.

Време е представителите на ДПС- Доган да започнат да осъзнават значението на своите думи. Защото когато заявяваш пред медия, т.е. пред целия свят, че за председател на ДПС е избран човек, който дори не е член на партията, то ти ясно казваш, че България не е правова държава.
А когато искаш да замениш публичната информаця за луксозния живот в сараите с хляб и лук, си е меко казано, нахалство!

Битката в ДПС показа нивото на политически известните лица в ДПС – Доган. То е далеч от нивото, което би трябвало да имат хора, които повече от 20 години са министри, народни представители, евродепутати и т.н.
Те трябва да разберат, че Делян Пеевски ги превръща в смешници и така доказва, че трябва да избират различно от политиката поприще.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене