УСПЕХИ ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ ОТ БАНСКО НА ЛЯТНАТА БАЛКАНСКА КУПА ПО БИАТЛОН

Българските биатлонисти спечелиха повечето от стартовете на Балканската купа по летен биатлон, провела се в Банско в продължение на три дни на емблематичната „Арена Бъндерица“ на Бъндеришка поляна.
Биатлонисти от 9 балкански страни: България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Гърция, Република Северна Македония, Румъния, Сърбия, Турция и Молдова се състезаваха в категории: мъже и жени, младежи и девойки, както и юноши и девойки старша възраст.
Лятната балканска купа чиито стартове са валидни и за Държавното първенство по биатлон, клуб по „Биатлон Банско 2019“ завоюва пет медала.
Благой Тодев 3-то място на Балканската купа и 1- ви и 2- ри на Държавното първенство.
Никол Кленовска въпреки участието си в по горна възрастова група е с две 4-ти места на Балканската купа и 2-ро и 3-то място на Държавното първенство.
Сандра Воденичарова въпреки стартовете при по големите е с 5-то място в Балканската купа и 4-то място на държавното първенство.
В тази изключителна спортна проява, в която Банско затвърждава позициите си като целогодишен международен туристически и спортен център състезателите бяха наградени от кмета на Община Банско Стойчо Баненски, Борислав Панков – генерален секретар на БФ Биатлон, Венцислав Илиев – спортен директор на БФ Биатлон, Христо Воденичаров – председател на клуб по „Биатлон Банско 2019“, Ioan Lungociu – технически делегат на IBU /Международната федерация по биатлон/ и Костадин Тодоров – зам. директор на логистиката към БФ Биатлон.
Известен със своите отлични условия за зимни спортове и уникална атмосфера, Банско доказва, че може да привлича и организира мащабни спортни събития през всички сезони, а летният биатлон е ясен знак за потенциала и многообразието на нашия регион, което го прави привлекателен за спортисти и туристи от цял свят.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене