Пирин и Черно море стартират новото първенство в Благоевград днес

Пирин и Черно море се изправят днес в Благоевград в среща от първия кръг на Първа лига. Мачът е от 21:15 часа на стадион „Христо Ботев“.

Наставникът на Пирин Стефан Генов успя да вземе Илия Димитров от Левски и да усили атаката наблагоевградчани, а срещу Черно море със сигурност домакините ще търсят успеха на старта на първенството.

„Убеден съм, че въпреки трудния съперник, мачът с Черно море ще бъде успешен за нас“. Това заяви старши треньорът на „орлетата“ на претъчната пресконференция.

За срещата днес той няма да може да разчита на Манол Чавоп, който е с вирусно заболяване и Дани Младенов, който все още се възстановява от контузия. За сметка на това в групата за мача ще бъдат двамата чужденци – бразилецът Александре Ханс и словака Кристиян Кощрна.

Завърналият се начело на Черно море старши треньор Георги Иванов – Гонзо поведе 19 играчи към Благоеваград. Колебанието на наставника е на кой да заложи в атаката срещу Пирин. Той трябва да избира измежду новото попълнение Кузма, Бакари или Георги Андонов. Другата въпросителна е на кого да заложи в лявата част на халфовата линия където опциите са Владислав Романов и Иван Коконов.

Припомняме, че миналата година отново Пирин и Черно море играха в първия кръг на първенството в Благоевград. Тогава моряците успяха да изравнят в 92-та минута за крайното 1:1.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене