Вчера навърших 52... Чувствам се все още толкова упорит, силен и целеустремен, но вече по-фокусиран... На 52 знам, че МОГА, но го МОГА и по-отговорно.

Николай Добрев говори през сина си: Не вярвам, че някой може да замени демокрацията с метла, справедливостта със заповед, а свободата с насилия, и да успее.

Кирил Николаев Добрев- познат още и като български политик от партията на БСП, е роден е гр.София и е син на не по малко известния и вече покоен министър на вътрешните работи, Николай Добрев.

Въпреки, че ревниво пази личния си живот, Кирил Добрев не веднъж е изказвал своята благодарност към семейството и покойният си вече баща.

„Баща ми беше изключително колоритна личност. Носеше в себе си ранима душа. Сигурно много малко хора знаят, че пишеше поезия. Беше отдаден до болка на партията. Обожаваха го обикновените хора. И обратно – всяваше смут в партийната аристокрация. Защото не можеха да го контролират“.

„25 години от онзи четвърти февруари. На този ден Николай Добрев показа, че в политиката няма светци, но има политици, които обичат България и народа си повече от себе си“, пише Кирил Добрев на профила си във Фейсбук.

„Честит рожден ден, Баща ми! Недостижим си дори и 25 години,  след като не си сред живите. Казвам го и за свои, и за чужди.  Не се упражнявайте, другари и господа. Когато достойнството и почтеността на един човек са истински, те остават дълго и след него“.

„Баща ми днес, щеше да навърши 77 години. Има хиляди неща, които мога да кажа за него… Николай Добрев беше влюбен в родния си град и винаги се е гордеел с него, затова винаги, когато имам свободна минута – обичам да я прекарвам в родното си място“.

С тъга обаче споделял, „Баща ми беше обиден от факта, че го наричаха предател, отиде си огорчен“

Изключителна отдаденост  Кирил Добрев изпитва и към, семейството си. Въпреки многото си ангажименти, той винаги намирал време за най-близките си хора, защото знаел добре какво е баща ти да ти липсва, както е било в детството му, а и след смъртта на Николай Добрев.

Николай Добрев върна мандата на Столетницата през януари 1997 г.

Една от малкото негови публикации преди време гласи: „Вчера навърших 52… Чувствам се все още толкова упорит, силен и целеустремен, но вече по-фокусиран… На 52 знам, че МОГА, но го МОГА и по-отговорно. Благодаря на тези от снимката, че ме търпят ежедневно (особено сега, когато съм си вкъщи). Повярвайте ми, не им е никак лесно… Благодаря на всички онези, с които сме заедно от години в различни качества лично, служебно, партийно или от всичко по малко… Разбирам ви, труден характер съм и нетърпим понякога, но съм безрезервен в отношенията си и всеотдаен. Благодаря и на всички вас за искрените пожелания. Ако мога да отворя ръце тооолкова широко, бих ви прегърнал и без маска. Бъдете здрави. И това ще мине…“, написа Добрев. На фотото той позира със съпругата си Антония, двете им деца – Ема и Николай, както и със сестра си Марияна и нейната дъщеричка Димана, а зад тях се вижда чудна градина, в която Добреви отмарят и събират витамин Д под силните пролетни слънчеви лъчи. За пръв път от много време насам цялото семейство на политика се събира под един покрив, тъй като синът му Николай официално се завърна от Англия, където бе студент, едва в края на 2019-а, след като успешно се дипломира в престижен университет. Неведнъж , Кирил Добрев цитирал и думите на  покойния си баща:„Не вярвам, че някой може да замени демокрацията с метла, справедливостта със заповед, а свободата с насилия, и да успее. Демокрацията свършва там, където няма протегната ръка и свободен избор“ – гласи посланието на Николай Добрев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене