Новината за смъртта на  Нахит Зия, или както са го наричали близките и жителите на града - Найчо, е посрещната с тъга от обществеността в целия регион.

ПОТРЕСАВАЩИ РАЗКРИТИЯ! СЕНЗАЦИОННО! Кражба на1 милиард и 400 милиона лева стои зад смъртта на близък до Доган!

Нахит Зия

Нахит Зия

Нахит Джевдет Зия е български политик от парламентарната група на ДПС  в XI народно събрание, както и заместник-министьр на финансите. Роден 1951 година. Завършил е Висшия финансово-стопански институт в Свищов. Професионалната му дейност започва през 1977 година като икономист в УКВ завод. От 1980 до 1993 година е главен счетоводител и Икономически директор на завод „Пиринпласт“ в Гоце Делчев. От 1993 работи в банковата система първоначално като директор на клон на Агробизнес Банк, след което като ръководител офис на ЦКБ и на Булбанк в родния си град Гоце Делчев. От декември 1999 година е заместник – кмет на Община Гоце Делчев.

Като заместник-министьр в Министерство на финансите Г-н Зия е отговарял и за: Агенция Бюро за финансово разузнаване. Агенция Държавен вътрешно-финансов контрол. Агенция Архиви и Държавна лотария.

На 8-и декември 2006 г. Нахит Зия и шефът на финансовото разузнаване Васил Киров е трябвало, да се върнат със самолет от Румъния, където били на среща с колеги. Заради мъглата обаче, машината не могла да излети и се наложило да пътуват с кола.  Часове по-късно обаче зверски верижен сблъсък край ловешкото село Микре праща Зия в болница в изключително тежко състояние – със счупен череп и тежки вътрешни и външни наранявания. Първо той бива приет в болницата  в Ловеч, но по-късно е преместен в софийската Правителствена болница.

Нахит Зия веднага е подложен на операция, която е продължила до сутринта. Въпреки многото консултации и лечение от най-големите български и чуждестранни светила Зия и след операцията остава в кома до кончината си. Умирайки на  66 г., 11г. от които прекарва в кома.

Новината за смъртта на  Нахит Зия, или както са го наричали близките и жителите на града – Найчо, е посрещната с тъга от обществеността в целия регион.

На 28 ноември 2017 година общинският съвет на община Гоце Делчев единодушно го удостоява посмъртно със званието „почетен гражданин на Гоце Делчев“ за изключителния му принос като държавник в интерес на общината.

Интересна обаче е връзката между Д-р Доан Зия, декан на стоматологичния факултет на Медицинския университет в София.  (брат на Нахит Зия), и между  Бойко Борисов и Ахмед Доган . Става въпрос за един ислямист-дентист, който вместо да си гледа зъболекарството, е назначен за съветник на Борисов по какво мислите ? Кой бе казал, че в БГ затова не вървят нещата, защото всеки се занимава с това, което не му е работата. Та този  зъболекар тогава е съветник на Борисов по социално-демографската политика ! Примомняме, че след катастрофата  на Нихат Зия се прави проверка и остановява,  че 1 милиард и 400 милиона лева, които Зия е „откраднал“ по заповед на Доган, за да си ги разпределят във вид на порции … ГИ НЯМА. Оказва че Нихат е внесъл тази огромна сума в някакви сметки, които само той си е знаел. Тук се ражда хипотезата, че той за това бил „поддържан“ в кома, докато не се намерят покритите пари. Успоредно с това, Зия не можело да бъде обявен за мъртъв, за да не стигнат парите до наследниците му и да лъсне истината. Каква е истината за мистичната смърт на влиятелния неврокопчанин едва ли някога ще се разбере, но за неговите съграждани в град Гоце Делчев определено са на мнение че в тази смърт няма нищо случайно. На погребението в град Гоце Делчев присъсствали много малко хора, но нито един от висшият ешалон на властта и по конкретно на ДПС. От Доган намало нито съболезнователна телеграма нито едно цвете. 

Странното е че след инцидента за семейството на Нахит Зия се гижи и помага лидерът на ПП ГЕРБ – Бойко Борисов, а не Ахмед Доган. Борисов прави брат му личен съветник и осигуряма масто на дъщея му в министерството. Дали това не е посока, на къде са насочени покритите пари?

 Нер де Ямбол, нер де Стамбул !

 

 

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене