Дисциплинарно уволнената от Бюрото по труда в Гоце Делчев бивша директорка М. Стругова оглави БСП в Гърмен

3 пъти уволняваната дисциплинарно и 2 пъти връщана от съда бивша директорка на Бюрото по труда в Гоце Делчев Марияна Стругова оглави общинската структура на БСП в Гърмен. Това стана в събота на конференцията, на която социалисти трябваше да направят предложението си за кандидатдепутатската листа на БСП. Изненадващо досегашният общински председател Янка Топалова подаде оставка с мотив лични причини. Пред алтернативата да влязат в избори без председател на организацията, делегатите на конференцията набързо направиха номинации и избраха Стругова.

Марияна Стругова
Янка Топалова
На този пост новата председателка беше и до 2016 г., когато сама се отказа по семейни причини, защото искала да отделя повече време на близките си. Тогава временно лидер на гърменската организация на БСП стана бившият зам. кмет и директор на Дома за лица с увреждания в с. Марчево Олег Милев.

Въпреки семейните си ангажименти, Стругова не обърна гръб на политиката и на последните местни избори дори бе водач на червената листа за общински съветници, но не успя да влезе в местния парламент. Много повече енергия тя обаче хвърли в съдебните зали, където обжалваше всяко свое уволнение от директорския пост в Бюрото по труда.

Миналата година магистратите отказаха да отменят поредната заповед за уволнение, след като юристите на Министерство на труда и социалната политика доказаха, че в Бюрото по труда в Гоце Делчев техният инспекторат е открил 234 фиктивни регистрации на безработни, направени в продължение на 9 месеца. С тези регистрации на безработни, които всъщност вече имали работа, бюрото отчитало пред Агенцията по заетостта високи планови резултати за реализирано трудово посредничество.

За всичките й уволнения Стругова е категорична, че са тенденциозни и по политически причини. ВАНЯ СИМЕОНОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене