Ексклузивно! Ортакът на Аталай Фемили се отрече от него! С Пеевски е!

Ивайло Константинов от Дупница, босът на компанията “Юнион Ивкони” , виден гербаджия отказа да се подпише в подписката за коалицията на Доган. Нещо повече, информацията с която разполага Топ Преда, е фактът, че Константинов скрит издател на дупнишкия вестник “Вяра”, медия, която на практика не съществува, е избрал лагера на Делян Пеевски.

През 2002 г. на бизнес сцената в България изгрява. и звездата на сина на Рамадан Атакай – Ревин Аталай. Все пак е някак си неудобно бащата лично да върти далаверите, докато „решава проблемите на отрудените хора от трибуната в парламента. Едва на 21 години синът му Ревин е уреден за съдружник в транспортната компания „Юнион Ивкони”. Малко предистория – нейни създатели са именно Ивайло Константинов и Светлозар Любенов.

Запознати разказват, че двамата са забелязани като студенти в УНСС от кръгове около ВИС и по-точно от близки на покойния вицепремиер Евгени Бакърджиев. Времената тогава са бурни – силоваците от ВИС и СИК пребиват от бой собствениците на дребните транспортни фирми, лепят на стъклата им застрахователните си стикери.

Автобусите на „Ивкони” обаче стоят над всичко това – те са недосегаеми за новоизлюпените застрахователи, а на колите е изписано единствено логото на транспортната компания.

Всичко това беше разкрито от Топ Преса преди време. Разследване заради, което бяхме заплашени. Но не обичаме да се оплакваме. Днес Константинов бил меко казано уплашен! Хората му в ГЕРБ твърдо го заставили да подкрепи Делян Пеевски, дори имаме данни за служители на “Ивкони” подписали се за “Новото Начало”.

По информация на Топ Преса към настоящия момент срещу дружеството тече проверка на НАП за укриване на данъци и пране на пари, точно заради това Константинов е “напълнил шортите”.
На този фон името му редовно е замесвано с прогресивното нарастване на влиянието на „Юнион Ивкони“ в България, в това число и с нетипично бързото издаване на лиценз за фирмата, както и още по-агресивното налагане на дружеството като един от най-мощните играчи в превоза на пътници в България и зад граница. При това гарнирано със статии в турския и в българския печат, обвиняващи компанията в контрабанда на стоки и хора.

В същото време Аталай е сред основните вносители на законопроекти, свързани именно с автомобилните превози и редовно е атакуван за лобистки текстове и назначения в сектора. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене