ДПС е плащало с години наема на Ахмед Доган, за да живее в сарая в „Бояна“

С пари от партийната каса на ДПС е плащан с години наема на сарая в „Бояна“, който почетният председатер Ахмед Доган е ползвал с години.

Наемът, който Движението за права и свободи (ДПС) плаща за имота в „Бояна“, ползван от десетилетия от почетния председател Ахмед Доган, е 4055 лв. месечно.

Това се вижда от договора за наем, показан на журналистите.

Договорът е между ДПС в лицето на Доган и собственика на имота „Делта епсилон“ ЕООД, в чийто съвет на директорите е доскорошният съдружник на Доган в ТЕЦ „Варна“ Данаил Папазов, който отне на Доган всички собствености и го изхворли от управата на всички дружества.

От показания на медиите документ, се вижда, че договорът е сключен през септември 2008 г. и не е известно дали все още е валиден и дали има анекси към него.

От текста се вижда, че на ДПС е предоставено ползването на апартамент и две стаи, квадратура не е посочена, не се уточнява и ползването на дворното място. Договорената цена е 48 666 лв. годишно (4055 лв. месечно).

В писмото си, което Данаил Папазов изпрати вчера до медиите, той изрично подчертава, че Доган вече няма каквито и да е договорни отношения с дружествата, които собственици на имотите, свързани с тяхното ползване: „Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне“.

„Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ притежават недвижими имоти в парк „Росенец“, област Бургас и квартал „Бояна“ в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне“, пише Данаил Папазов.

Снощи служители на охранителна фирма изведоха от обекта в „Бояна“ служители на Доган.

epicenter.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене