Доган обяви ново начало?

Много е тъжно и в същото време е гадно, че дерибеите така подвеждат и манипулират Ахмед Доган, че почетният председател на ДПС вчера изглеждаше в летния си „сарай“ като Тодор Живков на 10 ноември 1989 година.

В думите на Доган сякаш беше погледът на Живков…

Той се оглеждаше, говореше тромаво, сякаш все по-трудно намира подходящите слова. А отстрани го наблюдаваха хора, които просто се… скриха зад създателя на ДПС. Които всячески използват името Ахмед Доган, за да постигнат личните си цели. Впрочем, това, което са правили дълги години в партията. Те не са по родните региони, те се скриха в т.нар. „сарай“. Те не говорят как трябва да се решат проблемите на Фатме аблата, чиито деца и внуци Европа привлече, защото родната им къща на село не е „сарай“, а земята става все по-твърда за обработване.

Докато те се крият зад гърба на човека, по чийто гръб се катериха години, електоратът им губи здравето си по строежите в западната част на континента.

Те не изричат и дума за това.

Те се крият и чакат д-р Доган да излекува техните болежки.

Болките на богатия не са като тези на Фатме аблата. Тя няма зад кого да се скрие. Тя разчита на „Топъл обяд“, те – на аудиенция при Почетния, за да покажат някаква фалшива и подла „автентичност“…

От това, което излъчиха „сценаристите“, става ясно, че Доган вижда уникален шанс ДПС да си подреди къщичката. Всяка криза дава шанс. По погледите на аудиторията си пролича, че събралите се там не осъзнават, че тази къщичка бе разтурена именно от тях. Тя осиротя. Като къщата на Фатме аблата. Дали ги развълнува? Дали ще посмеят да пуснат целия запис, ако изобщо Доган е говорил повече по темата? Едва ли.

Не заслужава това създателят на ДПС. А на милионерите, родени от схемите в партията, не им отърва да пуснат цялото слово на Почения. Всеки от тях е по-богат от Доган, но вместо благодарност, че им е уредил живота, те са го взели за заложник и го манипулират.

Вчера Доган очакваше да има кворум за заседание на ЦОБ, а не се получи. Декларациите, с липсващи атрибути за истинност, и снимките от панаирите и концертите, не са нищо по-различно от онези декларации на трудови колективи от цялата страна след изявлението на Тодор Живков на 29 май 1989 година. Нали помните, генералният секретар на ЦК на БКП даде старт на експулсирането на стотици хияди етнически турции и уж цяла България го подкрепяше. Но когато падна от власт, и заради Възродителния процес и „екскурзионното“ ято на 1989 година, цяла България, барабар с онези трудови колективи, се радваше. А най-доволните май бяха тогавашните „дерибеи“ на ЦК на БКП – Андрей Луканов, Петър Младенов, Добри Джуров, Александър Лилов и сие.

Е, несравнимо е като капацитет, образованост, обща култура, харизма на тогавашните и злов очите на сегашните дерибеи, но че настоящите в ДПС подхлъзнаха Доган и го направиха да изглежда като Живков, е тъжната истина.

Иначе, едно време бяха хем по-умни, хем по-малко крадяха. Дерибеите.

Бележка: Бивш активист на Младежко ДПС ни е изпратил видео, в което е „уловил“ част Догановото желание, скрито от дерибеите. Вижте:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене