Три дни цирк в Ново Лески! 30 души и децата им подведени от користните цели на една жена?! ЛЪСВА СКАНДАЛЕН ДОКУМЕНТ!

Трети ден жителите на село Ново Лески край Гоце Делчев протестират. Хората са категорични, че няма да се откажат и ще защитят здравето на децата си от кариерата за добив на мрамор и камъни, която имат намерение да отворят двама българи и двама гърци на метри от къщите им един, от който е Димитър Чонгов, жител на селото.

ДЕСИСЛАВА ЙОВАНОВИЧ

Читатели на информационна агенция www.toppresa.com, ревностно ни пишат в социалните мрежи защо не вземаме становище по въпроса и защо мълчим около скандала в село Ново Лески. Уместно и обяснимо. За разлика от втурналите се да защитават „народа“ местни сиромахомили в журналистиката, информационна агенция www.toppresa.com прави щателни проверки преди да за захване с една или друга кауза. А каузата на тридесетимата протестиращи и тяхната водачка госпожа Десислава Йованович, определено ни мирише на корист и видимо е съшита с бели конци. Каквото и да говорят е редно сега в този момент Йованович и инициативният комитет трябва да се бръкнат над 3000 лева и да платят разноските по делото на концесионера Димитър Чонгов. За разлика от другите медии, ние от информационна агенция www.toppresa.com уважаваме българските институции и уважаваме решението на всички инстанции, за разлика от Йованович, която пред протестиращите се опитва да внуши, че съда е купен. Като го внушава – да го докаже – ние ще го отразим. По интересното е друго обаче – от къде тази енергия у госпожа Десислава Йованович и нейния съпруг да спрат концесията на една кариера? Оказва се, че зад всичко стои май користна цел. Странно защо самата Йованович и медиите скриват интересен факт, че преди години Йованович и съпругът и са искали да придобият апетитен имот на центъра на село Ново Лески, дори да завземат част от площада на селото (по стария план на Ново Лески от 60 – те години, който се намира непосредствено пред дома им) за смешни пари. И нещата не свършват до тук – в намеренията си семейство Йованович дори искали да придобият една от емблемите на Ново Лески, а именно – старият бунар, построен с труда на дедите на всички жители на селото. За щастие тогавашният кмет на селото, който е баща на концесионера Чонгов, показва воля и прави всичко възможно площадът и бунарът да не станат частна собственост на семейство Йованович. По този начин спасява бунара и площада, но си навлича врагове в лицето на семейството Йованович. От този ден „интелектуалците“ от Лески – Десислава и Томислав Йованович, правят постоянно мръсотии на семейството на Чонгов. С години… Кариерата е идеалният начин те да си отмъстят, още повече, че са подвели и тридесетина души от селото, които сега трябва заради тях да плащат отсъденото от съда обезщетение на Чонгов – съдружникът концесионер.  Свързахме се със самия Чонгов, който сподели, че до скоро просто е гледал на действията на ИК и Йованович с насмешка, защото и съда е доказал, че обвиненията им се несериозни. Но последните дни го накарали да си търси правата.

ДИМИТЪР ЧОНГОВ

„Ще се консултирам с юристи и ще поискам съдебна отговорност, от всички хора в това число и медии, които позорят името ми и вредят на бизнеса ми неоснователно…“,  заяви специално за информационна агенция www.toppresa.com, Чонгов.

„Моята къща, тази, в която живеят децата ми е най – близо до кариерата. Бих ли рискувал здарвето им. Преди време правехме демонстрации, че от работата на кариерата няма никакви рискови фактори. Поканихме инициативния комитет и медии – никой не дойде. В жалбите си пишат, че кариерата е в селото, а истината е, че кариерата е на един километър от селото. Елате да видите…Всички закони са спазени“, заяви Чонгов пред наш репортер.

Проучването ни показва още, че докато трае срока на концесията в община Хаджидимово ще бъдат внесени над 800 000 лева концесионни такси, половината от които са за развитието на село Ново Лески – така е по договор. Това прави точно 400 000 лева. Кариерата ще осигури много работни места за хора от селото, ще влее нов живот и за развитието на региона.

Факсимиле от документа, с който и се отказва да придобие апетитния за нея имот

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене