Пожарникари от Кюстендилско са гасили 23 пожара през уикенда

Общо 23 пожара са гасили екипите на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в областта в края на миналата седмица. Причини за възникването им са небрежност, природни явления, неправилно ползване на нагревателни уреди, съобщиха от полицията в Кюстендил.

Чести са инцидентите са със загуби. При пожар са пострадали и две жени от с. Големо село, община Бобов дол, в чиято къща е избухнала газова бутилка. Пострадалите – жена на 55 години и 30-годишната ѝ дъщеря са настанени в столично здравно заведение за лечение, с опасност за живота. Пожарът е унищожил спомагателна постройка в имота им и покривна конструкция.

Пожар в къща в с. Багренци, община Кюстендил, е унищожил 100 кв.м покривна конструкция. Причина за възникването му е небрежно боравене с открит огън. Друг пожар в частен имот в с. Крайници, община Дупница, е причинен от неправилно ползване на нагревателни уреди. Огънят е унищожил 22 кв.м покривна конструкция. Късо съединение е станало причина и за пожар в кафене в Кюстендил.

От полицията казаха, че за потушаването на останалите пожари е бил ангажиран значим ресурс от пожарникари и техника. Повечето от тях са причинени от мълния. Такива пожари са възникнали в землищата на с. Слокощица, Ябълково, Жабокрът, Цървена ябълка, Дождевица, Злогош, Фролош, Грамаждано, Драгодан, Самораново, Джерман, Яхиново, Сапарево и Дупница. Пожарът в района на ВЕЦ „Калин“ се доугасява и днес, казаха още от полицията.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене