Още повече се ядосва от нахалството на хората с мокрите градини, които непрекъснато му звънели да му държат сметка защо нямат вода или е слаба.

Нечувано! Кметът на Горно Дряново обяви война на свои съселяни!

Кметът на гърменското с. Горно Дряново вдигна ръце от недобросъвестни съселяни. При проверката на дворовете предишната нощ от 13 градини констатирал, че само в една не е поливано. „В останалите не можеше да се влезе, понеже се потъваше в кал, като имаше поливани райграс, зелен фасул, дори изсъхнали вече лук и картофи, измити улици и дворове и какво ли още не“, гневно описа ситуацията вчера кметът Ибрахим Пингов. „И това, въпреки че всеки ден приканваме да не се полива, да не се мият дворове и коли, да не се перат килими на улицата, да се пести водата, но като на инат се прави точно обратното“, допълни той.

Още повече се ядосва от нахалството на хората с мокрите градини, които непрекъснато му звънели да му държат сметка защо нямат вода или е слаба. След като с другите проверяващи затапили няколко незаконни връзки, вчера кметът Ибрахим Пингов започна да съставя списък на съселяните му, които ще получат актове за нарушение на заповедта на общинския управник Феим Иса. Тя е от 15 юли и с нея бе забранено разхищението на питейната вода за поливане.

Глобата за първо нарушение е 200 лв., за повторно и следващо – от 200 до 500 лв. Пингов призна, че най-вероятно от следващата седмица селото ще мине на режим. „Ще спираме водата, докато се напълни резервоарът, и тогава ще я пускаме. Когато няма вода, да няма за всички, и когато има, да има за всички. Няма как едни да поливат сухи картофи, а други да са дни наред без вода!“, отсече селският управник, който още в началото на месеца алармира, че основните водоизточници „Авдювия бук“ и „Длибокото дере“ са почти пресъхнали, а резервоарът се захранва само от пресъхналата река край селото. Горно Дряново е поредното село в община Гърмен, което минава на режим. Официално на такъв от дни са в Скребатно, Рибново, Ореше и Крушево. Тъй като наземните води в района все побързо се изчерпват, единственото разрешение е достигането до подземните води, но според общинския кмет Иса в района те са на дълбочина от 60-70 метра, при това са малко.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене