Осъдиха бившия ресторантьор Г. Златинов-Джуджето, провесил приятелката си от 4-ия етаж, спасила се по улука

темида

Една година и три месеца лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване на наказанието бе осъден в Районен съд – Сандански бившият ресторантьор Георги Златинов-Джуджето за влизане с взлом и закана за убийство. Присъдата постанови съдия Рая Манолева, която призна за виновен Г. Златинов за това, че на 5 юли 2013 година е нахълтал в квартирата на Станислава Тачева, с която е живял на семейни начала, и е отправил закана за убийство, ако не каже каква причината за раздялата им. От събраните доказателства по делото става известно, че Джуджето, след като разбрал, че Ст. Тачева иска да се разделят, вбесен, започнал да я бие. Хванал я за косата, издърпал я на терасата и я провесил от 4-ия етаж на жилищната кооперация.

Станислава Тачева, която е експерт в община Струмяни и отговаря за европроектите в администрацията, успяла да се освободи от ръцете на Г. Златинов и по улука на сградата се спуснала в съседния апартамент. За първото обвинение –  влизане с взлом в жилището на Ст. Тачева, съдия Р. Манолева наложи една година и три месеца. По второто обвинение – за закана за убийство, наказанието е една година лишаване от свобода. Съдия Р. Манолева комулира едно наказание – една година и три месеца лишаване от свобода, което да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип. Освен това Г. Златинов ще трябва да плати и сума в размер на 2000 лева на Ст. Тачева. Наложеното наказание подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград. Приспада се времето, в което Г. Златинов е изтърпявал наложената му мярка „задържане под стража” от датата на задържане 9 юли 2013 г.

Както „Струма” писа, на 25 ноември тази година Г. Златинов заради нарушаване на наложената му мярка „домашен арест” отново бе приведен в следствения арест на Сандански с мярка „задържане под стража”.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене