Гответе се за мъгла и много сняг на тези места в България

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за януари

Днес облачността ще е по-често значителна и на много места ще превали, предимно слаб сняг. Вятърът ще отслабне, но в Източна България ще се задържи умерен, от север-северозапад.

Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 2° и 7°. В София минимална температура около минус 2°, максимална – около 2°.

Това прогнозира дежурният синоптик на НИМХ Красимир Стоев.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за януари.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево с максимална температура 7 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, билата често ще са в мъгла. На много места ще превали сняг. Ще духа силен север-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 10°.

По Черноморието облачността е значителна и на места ще превали дъжд и сняг. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури: 3°-6°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на усилване.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 45 мин. и залязва в 17 ч. и 33 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 48 мин. Луната в София залязва в 9 ч. и 21 мин. и изгрява в 20 ч. и 15 мин. Фаза на луната: три дни след пълнолуние.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене