ЛРД-Долен – Повече веселба, отколкото стрелба

Освежителния дъжд който падна в западния дял на Родопите – Алабак създаде приятна разхладителна обстановка и добри предпоставки за откриването на пернатия лов. Родопските дружинки от състава на Гоцеделчевското ловно сдружение имат предимството на добрите климатични предпоставки за ловни излети в средата на месец август.

Двайсетина ловци от ловната група в село Долен се събраха в местността „Илинден” за откриването на лова на пернати, но още от сутринта настройката на участващите ловци беше по-скоро ритуална, отколкото чисто ловна. Както си му е редът отговорникът на групата Малин Люсков поздрави колегите с откриването на ловния сезон и призова за повишена дисциплина и отговорност при стрелбата и противопожарните мерки. В района има добри запаси от гривяк, гургулица и пъдпъдък в определени участъци от ловните полета.

Първите сполучливи изстрели бяха дадени по ято прелитащи гривяци и ловците Мустафа Качанов и Лазар Козелов отчетоха по два отстреляни гълъба. С покачването на дневните летни температури ловците предпочетоха отрупаната с отбрани мезета трапеза и обичайното за този повод печено агне.

Доброто настроение в ЛРД-Долен се поддържаше от оркестър с ръководител Наум Странджев, който е и председател на ловната дружинка в село Сатовча.

Кузман Петров

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене