Пирин-Благоевград би Ботев-2 и излезе втори във Втора лига

Пирин Благоевград записа първи домакински успех през сезона във Втора лига. Възпитаниците на Иво Тренчев надиграха на стадион „Христо Ботев“ втория отбор на Ботев Пловдив с 2:0 в мач от четвъртия кръг.

Още в деветата минута Пирин откри резултата, когато хубав пробив отдясно на Христо Петров завърши с прострелно подаване в наказателното поле, а от няколко метра Запро Динев нямаше проблеми да отбележи за 1:0.

В 17-та минута Пирин получи пряк свободен удар в опасна близост до вратата на гостите. Ударът на Георги Вълчев обаче бе спасен от вратаря Кайзер.

В 28-та минута бърза контраатака на Пирин завърши с неточен удар по диагонала на Аймен Суда. В 35-та минута отново Суда отправи мощен далечен шут, който този път не остави шансове на Кайзер, удвоявайки аванса на Пирин.

Силната игра на нападателя продължи и в следващите атака, когато само добрия рефлекс на вратаря на Ботев лиши Пирин от класическа преднина. В края на полувремето гостите от Пловдив достигнаха до първото си чисто положение, когато Кристиан Каси от непосредствена близост не уцели вратата.

В началото на втората част гостите организираха скоростна атака, която завърши с точен удар, но Красимир Костов направи добро спасяване. В 55-та минута хубаво подаване изведе Валентин Йосков сам срещу вратаря на Ботев, но ударът му бе блокиран с крак от Даниел Кайзер.

В 72-та минута Вълчев опита удар от границата на наказателното поле, но бе неточен. Шест минути по-късно Йосков получи топката в малкото наказателно поле, но не уцели добре топката.

С победата Пирин събира десет точки от четири мача и е на второ място в класирането.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене