Мощна подкрепа за Кмета на Община Доспат

В Община Доспат беше създаден Инициативен комитет в подкрепа на Кмета на Община Доспат инж. Елин Радев. В комитета участват кметове на населени места, граждани, представители на фирми и др. Председател на Инициативния комитет е Емилия Рашинова, специалист „Социални дейности“.
Създаването на Комитета е в отговор на създадената Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат – Елин Радев.

От Инициативния комитет смятат, че информацията, която се представя от Временната парламентарна комисия по време на първото изслушване е тенденциозна и не отговаря на действителността. За всичко това те имат събрани материали и доказателства, които ще представят на Временната парламентарна комисия.
С подписки, декларации, писма чрез Инициативния комитет ще бъдат предоставени позициите в писмен вид на вниманието на Временната парламентарна комисия.

В подкрепата за Кмета на Община Доспат с изпратени писма и декларации участват всички детски градини и училища, Местна инициативна група Високи Западни Родопи-Борино-Доспат-Сърница, Местна инициативна рибарска група: Батак-Девин-Доспат, почти целия бизнес в общината, джамийските настоятелства, Съюза на репресираните в общината, Съюза на глухонемите в общината, Съюза на инвалидите в общината, общински съветници, всички кметове на населените места. За 20 часа близо 2700 подписи се събраха в подкрепа на кмета на общината, като броят им непрекъснато се увеличава.

Представителите на близо 160 обекта от бизнеса са подкрепили кмета (което е 98% от бизнеса).
От Инициативни комитет съобщиха, че при такава представителност Временната парламентарна комисия трябва да се съобрази с мнението на хората, подкрепящи кмета инж. Радев. На този фон няколко души нямат никаква представителност и не трябва да излизат от името на жителите на Община Доспат, 10 човека не са жителите на общината.

Не е редно законодателната власт да се меси в работата на изпълнителната, която се избира от хората. Същите тези хора дават и оценката по време на избори, а не народните представители.
Считаме, че Временната парламентарна комисия се явява на практика един репресивен орган срещу кмета на община Доспат и се дава трибуната на тенденциозно на няколко души да изразят мнението си, а позициите на болшинството хора не се взема под внимание, смятат от Инициативния комитет.

От Инициативния комитет определиха напрежението, което се създаде чрез участието и на народни представители в кампанията срещу кмета на община Доспат рефлектира директно върху живота в общината. Съобщават се информации, които предимно внушават твърде тенденциозно, представят се нещата по определен начин, които обслужват за съжаление определени интереси.
Ние гражданите от Община Доспат с подписите си заставаме зад Кмета инж. Елин Радев и няма да се поддадем на провокациите. Не бива и не може с лека ръка да се игнорира свършеното и работата не един кмет, защото Община Доспат е избрала посоката – да се развива и да върви напред.

Призоваваме Временната парламентарна комисия да преосмисли работата си и да отговори на въпросът дали не работи твърде тенденциозно и едностранчиво и дали не представя само едната гледна точка?, съобщават още от Инициативния комитет.
Пресцентър – Община Доспат

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене