Днес температурите стигат 35 градуса, на места ще има летни бури

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обяд над крайните югоизточни райони и там на места ще има краткотрайни валежи.

След обяд над Североизточна България и Родопите ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса, в София – около 29, Велико Търново, Плевен, Благоевград и Шумен – 32 градуса, Русе – 33, Ямбол – 34, Пловдив и Сандански – 35 градуса.

В планините ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над Странджа, а след обяд над източните райони на Стара планина и Родопите и на места там ще превали и прегърми. По-значителни ще са явленията в Родопите. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24 градуса, на 2000 метра – около 17.

По Южното Черноморие валежи ще има преди обяд, а по Северното в следобедните часове и ще бъдат придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен до силен от северозапад, но по-късно след обяд по южното крайбрежие ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток, а по северното от североизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 34 градуса. Варна – 31, Бургас – 33 градуса. Температурата на морската вода е 27-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над Балканите ще бъде топло с летни температури, но не толкова горещи като миналата седмица. Дневни температури: София – 29 градуса, Белград също 29, Истанбул и Букурещ – 34, Скопие и Солун – 35 градуса, Атина – 36.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене