Културни вечери и традиции в Банско

От 3 до 10 август се потопете в магията на българските традиции и култура с десетото издание на Културни вечери и традиции в Банско!
Всяка вечер от 17:00 до 19:00 часа пред Туристическия информационен център ви очакват интересни демонстрации на плетене на кука и игла, дърворезба, плетене на шушони, българска бродерия, предене и още много други занаяти!
Чрез автентичните изпълнения на фолклорни групи ще имате възможност да се насладите на истинския български дух и да се запознаете с майсторите, които пазят тези традиции живи.

Изложби на втория етаж на Туристическия информационен център:
Не пропускайте и двете вълнуващи изложби:
„Приказен свят“ – Disney Art от Даниела Рошкова
„Реалности“ – изложба на Виолета Лалева и Красимир Желев
Изложбите ще бъдат разположени на втория етаж на Туристическия информационен център и са отворени за посещение всеки ден.

Специално събитие – Ревю на традиционни носии!
Дата: 6 август
Място: пл. „Възраждане“, пред ТИЦ
Час: 18.00

На 6 август празнуваме 10 години от създаването на Хоум Нет Източна Европа и Централна Азия! Заповядайте на едно незабравимо ревю на международни традиционни носии!
Насладете се на красотата и многообразието на традиционните носии, представени от момичетата на Деси Баханова. Водещата ще ви разкаже интересни факти за всяка носия, докато те оживяват пред очите ви!
По време на ревюто ще има акапелни изпълнения от групи от Банско и Разлог, които ще добавят още повече емоция към събитието!

Маршрут на ревюто: От ТИЦ посока към паметника на св. Паисий Хилендарски.
Откриване в 18.00: На откриването ще присъства и Лейла Пугачова, наследник на рода Дуло, с корени от Банско.
Изложба на килими и демонстрации.
ЗА

12-ТИ ПЪТ ИЗЛОЖБА „СИНТЕЗ НА ИЗКУСТВАТА“
Не пропускайте да посетите изложбата „Синтез на изкуствата“, която е подредена в Дома на изкуствата към Музеен комплекс-Банско. Тя ще бъде отворена за арт ценителите до 11 август.
За дванадесети пореден път програма „Произведено в България” излага живописни творби на утвърдени и млади български художници като съпътстващо събитие на джаз фестивала в Банско. Стремежът е да се популяризира българското изкуство и младите творци.
Дати: 2-11 август
Място: Музеен комплекс Банско, Галерия 2-ри етаж
Заповядайте пред Туристическия информационен център всеки ден от 2 до 10 август и станете част от това уникално културно събитие. Елате с цялото семейство и се насладете на незабравими вечери, изпълнени с творчество, музика и традиции!
Банско ви очаква!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене