В Кочерново удължиха с 5 месеца социалната услуга „Грижа в дома“

Община Кочериново удължи изпълнението на договора за предоставяне на услугата „Грижа в дома“, предаде „Фокус“. Кметът Станислав Горов е сключил споразумение, чрез което се дава възможност проектът да продължи още пет месеца.

Това ще допринесе за плавен преход във финансирането на услугата от проект към финансирана от държавата дейност, като най-малко 39 нуждаещи се лица ще имат ежедневен безплатен достъп до интегрирани услуги, насочени към грижа в дома, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, предоставяне на здравна информация.

Целите на проекта са подобряване на равния и навременен достъп до качествени и устойчиви услуги, ориентирани към потребителя грижи, както и насърчаване на достъпа до социална закрила.

В резултат от реализация на проекта се очаква постигането на важни резултати – подобряване на координацията и интеграцията на социалните и здравни услуги, осигуряване на равен достъп до тях на хората от уязвимите групи, индивидуализация на предлаганата подкрепа, по-точна оценка на потребностите и прилагане на мултидисциплинарен подход, основан на сътрудничество и комуникация между здравните, социалните професионалисти и специалистите от други сектори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене