Благоевградската поликлиника са нуждае от спешен ремонт, общинските власти търсят варианти

Темата за благоевградската поликлиника не е безразлична за Общински съвет – Благоевград, както и за общинските съветници, стана ясно по време на провела се пресконференция на председателят Радослав Тасков, предаде репортер на „Фокус“.

По думите му всички, които са в местния парламент се интересуват от нейното състояние и най-вече от това – да се намери механизъм за подобряване на материалната база и оборудването.

„За съжаление там, където има повече от един собственик, в случая три вида – частна, държавна и общинска собственост, се стига до невъзможност нито една от страните да предприеме по-мащабни дейности по поддръжка на сградата“, обясни Тасков.

Той коментира, че преди около месец е провел разговор с управителя на Медицински център 1 д-р Тони Даскалов, който център всъщност отговаря за общинската част в Поликлиниката. В срещата двамата са обсъдили въпроса, свързан с необходимостта да бъдат предприети спешни действия за подобряване на сградния фонд на лечебното заведение.

„Поликлиниката се нуждае от саниране, а и от укрепване. Виждаме всички, че има опасни отломки от самата сграда. Д-р Даскалов каза, че поне от около година прави опити да открит първичните документи за собственост на сграда, включително и архитектурни такива, но не намира. Аз също направих опит в различни общински и национални институции, но никъде няма един останал документ“, поясни той.

Тасков отбеляза, че Община Благоевград със сигурност ще използва всяка една възможност да кандидатства с проект за модернизиране на сградата на Поликлиниката, в това число – саниране и ремонт на покрива, чието състояние частично е било подобрено преди години след сериозни течове.

На пресконференция по-рано тази седмица и кметът на Община Благоевград Методи Байкушев обърна внимание на темата с Поликлината като каза, че за първи път от години е бил направен ремонт на стълбищните плочки, поставени са били и рампи за трудно подвижни хора и майки с бебешки колички.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене