Финансова помощ за футбола ще гласуват съветниците в Кюстендил

Общинският съвет в Кюстендил ще проведе редовно заседание от 14.00 часа днес, предаде „Фокус“. В предварителния дневен ред са залегнали 28 точки. Една от тях касае финансирането на футболен клуб „Кюстендил“. Предложението е да бъдат отпуснати от общинския бюджет 350 000 лева.

Те ще бъдат за издръжка и за участие на различните възрастови групи на клуба в първенствата и турнирите, организирани от БФС през спортно-състезателната 2024/2025 година. Средствата ще могат да се разходват за наем на терени, транспорт, съдийски хонорари, медицинско обслужване, охрана, заплати на треньорите, картотеки, подготовка и възстановяване на състезателите, както и за лекарствени средства.

Средствата ще бъдат изплащани на два транша. Футболният клуб се задължава да предоставя документи за извършените разходи, заплатени от финансовата помощ.

В рамките на заседанието съветниците трябва да разгледат предложение за вътрешни компенсиране промени в бюджета, както и за отпускането на временни безлихвени заеми за изпълнение на проекти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене