Бащата на нахапаното дете: Собственикът на ротвайлера е виновен

Виновникът по случая с нападнатото от ротвайлер 6-годишно дете е на свобода, а негов приятел е с повдигнати обвинения. Собственикът на кучето – Александър Бизен, трябва да бъде на мястото на обвиняемия Божидар Овчаров. Това заяви съдията по делото срещу Овчаров. Въпреки това до момента Районната прокуратура не е повдигнала обвинения на Александър. Съдията по делото обясни, че не се бърка в работата на прокуратурата, но смята, че в съдебната зала не е правилният човек.

Бащата на пострадалото дете Йордан Доцев коментира, че собственикът на ротвайлера е вкарал кучето в двора на училището и е виновникът за случилото се.

Днес Софийският районен съд наложи на обвиняемия Божидар Овчаров мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер от 1000 лева.

Бащата на пострадалото 6-годишно момченце Макси Йордан Доцев разказа, че човекът, който е вкарал ротвайлера в двора на столичното 121-во училище, където детето беше нападнато, е собственикът на кучето Александър Бизен. Доцев допълни, че не разбира защо срещу Бизен няма повдигнати обвинения и защо вината е хвърлена върху Божидар Овчаров, който само е придружавал приятеля си.

„Виждам липсата на Александър, което може би не ме учудва. Но искам и да се съглася с родителите с болка на сърцето, че имат право – Божидар е изкупителна жертва в случая и абсолютно виновен е Александър. Лично аз го видях как вкарва кучето, държеше го за нашийника, помолих го да го изкара, да го върже и той лично го пусна при децата. Божидар беше на 3-4 метра, той е малко изкупителна жертва в случая“, каза Йордан Доцев.

Въпреки че,  бащата на детето е дал показанията си пред полицията, Бизен беше пуснат от ареста часове след инцидента.

„Аз съм си дал моите показания пред полицията, те са кратки. Справедливо за мен е да освободят Божидар и на негово място задължително да бъде Александър“, допълни бащата.

  „Александър си е вкарал кучето, независимо че му е казано да не си вкарва кучето в училището и въпреки това той го е вкарал. И той го е пуснал! То не е било вързано. Това куче няма намордник. Така не може! Искаме справедливост!“

Днес районният съд взе решение на Божидар Овчаров да бъде наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер от 1000 лева. В края на процеса съдията по делото Стоилов заяви, че на мястото на Овчаров трябва да има друг човек, но все пак той не може да се бърка в работата на прокуратурата.

/дарик

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене