Оперативен център ще следи 24 часа камерите в Кюстендил

Община Кюстендил създаде оперативен център за наблюдение на монтираните в града и селата камери, съобщи на пресконференция кметът на Общината инж. Огнян Атанасов.. Кметът посочи, че е направена оптимизация на обектите, охранявани от общински служители. Някои от обектите са отпаднали и се е освободил човешки ресурс, а това е дало възможност за изграждането на самия оперативен център.

„Камерите в града се следят 24 часа от наши служители. По двама служители са на смяна. Те наблюдават какво се случва в града – детски площадки, градинки и други“, каза Огнян Атанасов.

Кметът допълни, че е имало случай на повредено общинско имущество – счупена е чешма на детска площадка. Извършителите са установени и са възстановили щетите. Имало е и случаи на повредени сандъчета с цветя.

Вече е сформиран и 24-часов патрул, който обикаля из града. „Това го правим с цел нашите съграждани да се чувстват по-сигурни. По този начин ще се постигне един по-добър ефект при опазването на общинското имущество, както и да се реагира на момента“, допълни инж. Атанасов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене