ОбС-Благоевград гласува бюджета на общината другия петък

23 точки ще разгледат съветниците от ОбС Благоевград на първата си редовна сесия за годината, която ще се проведе на 29 януари. Като първа точка в дневния ред е заложен отчетът за дейността на Общински съвет Благоевград за периода 01.07.2015 – 31.12.2015 година. Отчетът ще направи председателят на общинския съвет Радослав Тасков.

Сред важните точки, които местните парламентаристи ще разгледат и гласуват, е и предложението относно приемане на бюджета, плана за финансиране на капиталовите разходи за 2016 година и актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2016-2018 година на Община Благоевград.

Стратегия за управление и разпореждане с общинската собственост на Община Благоевград за периода 2015-2019 година също ще бъде гласувана на заседанието идния петък.

Местните съветници ще гласуват и откриване на процедура за провеждане на конкурс за управител на „Център за кожно- венерически заболявания- Благоевград” ЕООД. Лечебното заведение се управлява временно от доктор Силвия Янкулова, след като на два поредни конкурса не се явиха кандидати за поста.

На 29 януари ОбС Благоевград ще разгледа и предложение относно закриване на маломерната смесена група за деца от 3 до 7- годишна възраст в село Падеш, община Благоевград, филиална група към ОДЗ № 3 Благоевград.

В дневния ред са заложени и редица предложения свързани с искания на граждани, за изработване на Подробни устройствени планове.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене