Търсят се директори за десет училища в Кюстендилско

Конкурси за заемане на длъжността „директор“ са обявени за десет учебни заведения на територията на Кюстендилска област, предаде „Фокус“. По информация на Регионално управление на образованието – Кюстендил срокът за подаване на документи на кандидатите е до 19 август, включително.

Свободните директорски места са за Средно училище „Христо Ботев“ – Бобов дол, Основно училище „Христаки Павлович“ – Дупница, Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Раждавица, Основно училище „Проф. Марин Дринов“ – Кюстендил, Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ – Кюстендил, Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил, Спортно училище „Васил Левски“ – Кюстендил, Професионална техническа гимназия „Джон Атанасов“ – Кюстендил, Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ – Кюстендил и Професионална гимназия по лека промишленост „Владимир Димитров-Майстора“ – Кюстендил.

Кандидатите за училищни директори трябва да притежават диплома за висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър“. Да имат не по-малко от 5 години учителски стаж, а за заемане на длъжността „директор“ в спортно училище да имат не по-малко от 5 години учителски стаж или 5 години професионален опит в областта на физическото възпитание и спорта. Да имат придобито образование и квалификация, които да позволяват изпълнението на чл. 33, ал. 4 от Наредба № 15 от 22 юли 2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти и други изисквания.

Конкурсите са в два етапа – писмен изпит, който включва решаване на тест и събеседване с кандидата, което включва и решаване на казуси, и защита на концепция за стратегическо управление на институцията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене