Кметът на Смолян Николай Мелемов: Няма да се събират такси от новите зони за паркиране в Смолян докато съдът не излезе с решение

Докато съдът не излезе решение няма да се събират такси от новите зони за платено паркиране в Смолян. Това съобщи за „Фокус“ кметът на Смолян, Николай Мелемов. „Ние обжалваме спирането на акта, но все пак ще изчакаме решението на съда. Като кмет винаги съм бил воден от интересите на гражданите и не искам да ги правим заложници на тълкуване на съдебните процедури, с оглед на което до произнасянето на Върховния съд се преустановява събирането на такси за платено паркиране посочени в заповедта“, поясни той.

Припомняме, че след жалба на адвокат Елена Радева – Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“, Административният съд спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов, с която от 1-ви юли започна събиране на такси от новите зони за платено паркиране в града. От общината обжалват това решение, но ще изчакат официалното произнасяне на съда и от днес няма да се събират такси на следните, последно въведени зони за платено паркиране:

– цялата улица „Арх. Петър Петров“ – улицата зад общината;

– паркингът пред аптека „Евридика“, който е подхода към болницата;

– уширенията, които са до сградата на Журналиста на Стария център – от южната и западната страна;

– паркингът до дискотека „Топ старс“ – уширението от западната страна;

– паркингът пред хотел „Смолян“, където има няколко места на уширението на булеварда;

– паркингът на Родопския драматичен театър от северната страна.

От групата общински съветници от „Нашият град“ бе изпратено още едно съобщение до медиите, в което се посочва, че адвокат Елена Даскалова-Радева – общински съветник от групата е подала втори сигнал до прокуратурата за неизпълнение на съдебен акт. „Въпреки спирането изпълнението на заповедта за въвеждане на разширената синя зона, от страна на Община Смолян е продължено прилагането й чрез събиране на такси за паркиране, монтиране на автомати за заплащане на таксите и поставянето на скоби“, се посочва в съобщението. От „Нашият Смолян“ призовават жителите и гостите на Смолян да пазят касовите бележки от паркиране в новите платени зони.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене